דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


השפעות רגשיות על הסכם גירושין 

מאת    [ 28/01/2011 ]

מילים במאמר: 501   [ נצפה 2333 פעמים ]

מאמר זה יעסוק בנישת גירושין על כל גווניה דהיינו תהליך גירושין, הסכם גירושין, משמורת, מזונות וכד', אם כן כשמדברים על גירושין למרבה הצער יש לכך השפעות רגשיות לא פשוטות מכיוונים שונים ורוב הסיכויים שלא יתאפשר לנהל הליך כזה בקור רוח או תבונה ולכן הסיכויים כביכול "לנצח" קלושים.

מטרת מאמר זה להכנות ידע בנושא להבנת הליכים שקשורים בגירושין לרבות בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה ומה בעצם כולל תהליך הגירושין בכללותו ואם זאת אין מאמר זה או הסברים אלה הם תחליף לייעוץ משפטי הולם.

 

השאלה שתמיד נשאלת היא האם באמת יש רצון להתגרש דהיינו הפעלת עניין גירושין או סתם להפגין מחאה או כביכול איום. בראש ובראשונה עליך לשאול את עצמך : האם באמת ברצונך להתגרש? לעיתים ההתלבטות קשה, ובמקרים רבים התשובה תשתנה בהתאם לנסיבות ולזמן. ניתן לראות דוגמא טובה לנישואין לדוגמא של 15 שנה שהאישה או הגבר מגלים בגידה שהסתיימה אגב ולא המשיכה.


אם כן לאחר כל כך הרבה שנים עולה התהייה האם לוותר או לבצע הליך גירושין על כל חלקיו דהיינו כתיבת הסכם גירושין שבו יהיה כלול עניין מזונות, משמורת וכד' ואם זאת האם כדאי בעצם במקום לעבור תהליך לזה לנסות ולשפר את המסגרת המשפחתית שנפגעה.  

 

אם כן זה מה שמסביר כי במקרים רבים נוקט אחד מבני הזוג בטקטיקה של תביעת גירושין על מנת להשיג יתרון במסגרת חיי הנישואין. לא אחת, תמצא בעל או אישה המגישים תביעת גירושין במטרה להבהיל את הצד השני דהיינו אצל בן הזוג השני, או להוביל לשינוי באופי היחסים הזוגיים, או במאזן הכוחות בתא המשפחתי.

 

כשכותבים בעצם הסכם גירושין בתהליך גירושין יש כמה נקודות בעצם שמובהרות. אחת מהן היא הגילוי הפתאומי שמערער את התא או הזוגיות דהיינו פגיעה באמון לדוגמא ואפשרות אחרת תאונה שמשפיעה על היכולת הפיזית או השכלית לרבות המינית או נפילה לסמים ודברים גרועים כאלה ואחרים כשהדבר השני הוא הצטברות אירועים שמערערים יחסים בין בני זוג וכך שמגיעים בסוף למסקנה לפרק תא משפחתי גם בגלל אלימות במשפחה לדוגמא או נתק מילולי או דברים עמוקים אחרים.

 

בסיכומו של דבר מדובר בהחלטה מהקשות ביותר שתקבלו בחייכם, בעניין שיש לו השלכה של ממש על מרבית מערכות חייכם. אם אתם חווים תחושות של לחץ, חרדה, תסכול, בלבול, ייאוש, כעס, אכזבה, חוסר אונים, רצון לנקמה אתם נמצאים בחברה טובה, אלו תחושות מוכרות ומתרחשות למרבית האנשים המצויים במצבכם. אתם בהחלט זכאים לתחושות אלו, אולם אל תתנו להן לשבש את הגיונכם הבריא וניסיון החיים וחשוב ביותר לנסות ולקבל החלטה ממקום הגיוני בלבד ובמידה ואין תחושה או הכעס משבש את החשיבה תמיד טוב לפנות למגשר או עורך דין שסייע בידיכם להגיע להחלטה הטובה ביותר.

אלי גולדמן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב